PadelAuktioners senaste Artikel

Tips på när du ska välja rätt padelracket 🎾

Att välja rätt padelracket kan ofta kännas svårt och komplicerat. Det är många dimensioner att ta hänsyn till och finns en uppsjö av olika mer eller mindre objektiva åsikter, recensioner och rackettester att läsa runtom på nätet.

​​​​​​​Padelrackets vikt Den första dimensionen att ta i beaktning när du väljer padelracket är vikten.

Padelracketar för herrar väger vanligtvis någonstans mellan 350-385 gram medan racketar för damer brukar väga mellan 330-360 gram. Ett tyngre racket genererar mer kraft i slagen men blir också svårare att manövrera och känns ofta klumpigare. Ett lättare racket är lättare att manövrera och skapar därför bättre kontroll i dina slag.

Är du en spelare som inte spelar med så mycket kraft eller är junior så kan ofta ett damracket passa utmärkt även om du är man.Har du problem med tennisarmbåge ska du försöka välja ett racket som väger något mindre för att minska belastningen på armbågen som uppstår i slagen.
Det finns även vissa racketar som har speciella material i handtag och ram som minskar vibrationerna som uppstår vid bollträffen och på så sätt minskar risken att få problem med armbågen. Padelrackets tjocklek…

Läs mer på : Guide att välja rätt Padelracket