NiteClouds egna Headless CMS är i alpha ✨

nitecloudheadless

NiteClouds egna Headless CMS är i alpha!

NiteClouds egna Headless CMS är i alpha.
Webbyrån Nite.Cloud har valt att skapa ett eget system för hemsidor byggt på den senaste tekniken. I denna artikel kommer vi gå igenom den teknik som Nite.Cloud har valt att utveckla sitt system i. 

Vad är Headless?

Kort sagt är en headless plattform en e-handel/cms som fungerar utan ett front-end-lager. I grund och botten levererar den funktioner isolerat. Där frontend (eller huvudet i detta fall) är helt frikopplad från backend. På så sätt kan backend-utvecklare använda API:er för att leverera saker som blogginlägg, produkter, kundvagnsdetaljer, etc, medan frontend-utvecklare bara kan fokusera på hur man presenterar innehållet med vilket ramverk de vill.

Vad är Composable components?

En grundpelare i den nya arkitekturen är Composable components och den huvudlösa arkitekturen.
Vilket gör systemet skalbart och billigare i drift än vanligt. Vilket ger både utvecklare och kund en stor rabatt!  

”Ett komponerbart system ger komponenter som kan väljas och monteras i olika kombinationer
för att tillfredsställa specifika användarkrav.”

Composable components hade inte varit möjligt utan Nuxt och Netlify!!

Composable components hade inte varit möjligt utan Nuxt och Netlify, då  

Vad är Nuxt?

Nuxt är ett javascript-ramverk som har en rad bra funktionaliteter som kommer med out of the box. Några av dessa är Server Side Rendering (SSR) vilket gör att hela sidan genereras på servern. Detta har en hel del fördelar bland annat så kan Google och andra sökmotorer hitta sidan/siten lättare och indexera den på Google. Vilket har varit ett stort problem med WebAppar innan.
För vad är vinningen att ha en snygg och ”hipp” sida om du inte får några besökare pga dplig synlighet på Google/andra sökmotorer?

Nite.Cloud har lagt stort fokus på just denna biten. Att dels få det snyggt och behålla WebApps-känslan medan man syns på Google!

Vad är Netlify?

WebAppar/Hemsidor måste ju ”bo”/driftas någonstans?
”Förr i tiden” så hade man ofta en server per site, eller hårt knötna siter till en specifik leverantör och hade du vlat flytta din sida till en annan leverantör så hade det var en ganska så stor process…
Vilket i sin tur ledde till dyra kostnader speciellt för flytt, drift och även lång uppstarts sträcka för nya kunder.
Detta är inte hållbart i längden och speciellt startups och mindre företag som vill ha en site kan detta bli en stor risk att lägga så mycket pengar och resurser för att få upp en webbsida/webbshop.

Netlify löser detta problem! Med en enkel knapptryckning så publiceras din webapp på webben! Och till en väldigt låg månadskostnad. 
Med datacenter nästan i hela världen får du blixtsnabba responstider. 

NordicLiveAuctions & Nite.Clouds sammarbete

NordicLiveAuctions har gått ihop med Nite.Cloud  för att uppgradera deras befintliga lösning till en headless-lösning. Vilket kommer göra det lättare för nya kunder att komma in i familjen. 

Ambitioner för framtiden?

Vi vet att Nite.Cloud och NordicLiveAuctions ambitioner är att göra Sveriges Nya Auktionsystem ännu bättre! Med hjälp av ny teknik och arkitektur. 

1 reaktion på ”NiteClouds egna Headless CMS är i alpha ✨”

  1. Pingback: 31 domain rating + vilodag + Vuetify 3 = schysst fredag! 😊

Kommentarer är stängda.